Јилдирим оствари телефонски разговор со Унсал

Премиерот Јилдирим на разговорот му изрази поддршка на Јусуф Унсал кој беше изложен на малтретирањето на германската полиција

947905
Јилдирим оствари телефонски разговор со Унсал

По телефонскиот разговор што го оствари претседателот Реџеп Тајип Ердоган и премиерот Бинали Јилдирим оствари телефонски разговор со Јусуф Унсал кој беше изложен на насилството на германската полиција.

Премиерот Јилдирим на разговорот му изрази поддршка на Унсал.

Во недела, Јусуф Унсал реагираше на штандот што го отворија приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во Штутгарт по кој настан германската полиција го легна и му стави лисици на рацете и го приведе.

Во рамките на 7 часовниот притвор во ќелија, Јусуф беше изложен на малтретирање.

Јусуф Унсал изјави дека ќе поднесе жалба против германската полиција за малтретирањето на кое беше изложен.Слични вести