Турција продолжува со доделувањето хуманитарна помош на Африн

Екипите на ТВС, АФАД и Црвената полумесечина, доделија хуманитарна помош во храна и хигиенски средства на настраданите на 30 села во Африн

945889
Турција продолжува со доделувањето хуманитарна помош на Африн

Екипите на Турските вооружени сили (ТВС), Управата за елементарни непогоди и итни состојби при владата (АФАД) и Црвената полумесечина  доделија хуманитарна помош во храна и хигиенски средства на 30 села во Африн.

Генералштабот сподели видеоснимки во врска со доделувањето на хуманитарната помош од страна на екипите на Турските вооружени сили (ТВС), Управата за елементарни непогоди и итни состојби при владата (АФАД) и Црвената полумесечина на настраданите во Африн.Слични вести