Неутрализирани 4 терористи на ПКК кај градот Тунџели

Четворица терористи на ПКК биле неутрализирани во судирите со безбедносите сили кај месноста Пулумур во руралното подрачје на градот Тунџели во југоисточна Турција.

944863
Неутрализирани 4 терористи на ПКК кај градот Тунџели

Четворица терористи на ПКК биле неутрализирани во судирите со безбедносите сили кај месноста Пулумур во руралното подрачје на градот Тунџели во југоисточна Турција.

Од губернијата на Тунџели беше соопштено дека вчера била покрената воена операција против терористите на ПКК во подрачјето.

Во судирите во раката бил ранет еден војник кој итно бил префрлен во болница.

Во истото соопштение се подвлекува дека, воените операции против терористите продолжуваат со истата решителност и жестина како и досега.

 

 

 Слични вести