Лидерите потенцираа на значењето на силните односи меѓу двете земји

Белата куќа објави соопштение во врска со синоќешниот телефонски разговор меѓу претседателот Реџеп Тајип Ердоган и американскиот претседател Доналд Трамп

935733
Лидерите потенцираа на значењето на силните односи меѓу двете земји

Белата куќа објави соопштение во врска со синоќешниот телефонски разговор меѓу претседателот Реџеп Тајип Ердоган и американскиот претседател Доналд Трамп.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Белата куќа беше истакнато дека двајцата лидери на телефонскиот разговор посебен акцент ставиле на силните односи меѓу двете земји.

На средбата беа разменети мислења и во врска со прашањата кои неповолно се одразуваат врз меѓусебните односи, а исто така беше постигната согласност за зајакнување на стратешката и блиската соработка.

Двајцата лидери разменија мислења и во врска со регионалните прашања беше истакнато во соопштението.Слични вести