Министерката за одбрана на Македонија Шекеринска во посета на Анкара

Потпретседателката на владата на Република Македонија и Министерка за одбрана Радмила Шекеринска престојува во официјална посета на Турција.

934617
Министерката за одбрана на Македонија Шекеринска во посета на Анкара

Потпретседателката на владата на Република Македонија и Министерка за одбрана Радмила Шекеринска престојува во официјална посета на Турција.

Шекеринска со пригодна церемонија беше пречекана од министерот за национална одбрана на Република Турција Нуретин Џаникли.

По свечениот пречек министерот Џаникли ја прими Шекеринска ,по што се одржаа и официјалните разговори.

И во официјалните разговори и на посебната средба меѓу министрите за одбрана на Македонија и на Турција Радмила Шекеринска и Нуретин Џаникли стана збор за унапредување на соработката меѓу двете земји во одбраната, како и за одредени актуелни регионални прашања.

 



Слични вести