Ракета истрелана од сириска страна падна на нива во близина на турска погранична караула кај Хатај

Ракетата била истрелана околу 23.00 часот од подрачје под контрола на силите на режимот на Асад

933317
Ракета истрелана од сириска страна падна на нива во близина на турска погранична караула кај Хатај

Ракета истрелана од сириска страна падна на нива во близина на турска погранична караула кај Хатај.

Ракетата била истрелана околу 23.00 часот од подрачје под контрола на силите на режимот на Асад.

Експлозијата  ја слушнале како присутните во караулата кај месноста Тепе ,кај Јајладаг така и селата во непосредна близина на границата.

Надлежни изјавиле дека во нападот полесно бил повреден еден припадник на граничните единици на турските вооружени сили .

Воени експерти изјавиле дека се истражува типот на ракетата која падна во близината на караулата на турската страна од границата.

 

 Слични вести