Премиерот Бинали Јилдлрим во Баку на 6.Глобален форум

Премиерот Бинали Јилдирим на свечен начин беше пречекан од страна на претседателот на Азербејџан Илхам Алиев.

929819
Премиерот Бинали Јилдлрим во Баку на 6.Глобален форум

Премиерот Бинали Јилдирим отпатува за Баку,Азербејџан каде ќе земе учество на 6.Глобален форум што ќе се одржи во овој град.

Јилдлрим на свечен начин беше пречекан од страна на претседателот на Азербејџан Илхам Алиев.После пречекот Алиев и Јилдирим во дворецот Загулба одржаа средба затворена за медијумите која траеше приближно 1 час.

После средбата претседателот Алиев приреди свечен ручек во чест на премиерот Јилдирим и делегацијата во негова придружба.

Инаку премиерот Јилдирим во Баку ќе семе учество на 6.Глобален форум кој што оваа година се одржува на тема „ Намалување на разликите со цел создавање на партиципиентни општества“ 

Се очекува премиерот Јилдирим да биде примен од својот домаќин премиерот на Азербејџан Артур Расизаде.

Премиерот Јилдирим на маргините на самитот ќе одржи низа средби со останатите учесници на самитот.

 Слични вести