Јилдирим за разрешувањето на Тилерсон: Турско-американските односи не зависат од личности

Јилдирим го истакна тоа на новинарско прашање за негово мислење за смената на Рекс Тилерсон, американски државен секретар за надворешни работи.

929180
Јилдирим за разрешувањето на Тилерсон: Турско-американските односи не зависат од личности

Пред да отпатува во официјална посета на Азербејџан премиерот Бинали Јилдирим на аеродромот во изјава за новинарите рече дека турско-американските односи не зависат од личности.

Јилдирим го истакна тоа на новинарско прашање за негово мислење за смената на Рекс Тилерсон, американски државен секретар за надворешни работи.

Коментирајќи го разрешувањето на Тилерсон и како тоа ќе се одрази на турско-американските односи премиерот Јилдирим рече дека Турско-американските односи не зависат од личности.

„Независно од тоа кој ќе застане на чело на американската дипломатија ставот на Турција е јасен . За нас не е толку важно ниту тоа какво мислење за Турција има новиот шеф на американската дипломатија.Се надевам дека двете земји ќе водат поздрава политика во иднина.“ истакна премиерот Јилдирим.

 

 Слични вести