Турските војници во Африн

Бројот на терористите коишто беа неутрализирани во рамките на операцијата „Маслиново гранче“ на Турските вооружени сили која започна на 20 јануари се зголеми на 3393

928756
Турските војници во Африн

Според соопштението кое беше објавено од страна на Турските вооружени сили, почнувајќи од 12 март 2018 година, во рамките на операцијата „Маслиново гранче“ градот Африн во Сирија беше земен под опсада од страна на турските војници.

Додека Турските вооружени сили и Слободната сириска армија го зедоа под опсада центарот на Африн, за цивилите кои што од јужната страна сакаат да го напуштат градот беше обезбеден безбедносен коридор.

Бројот на терористите коишто беа неутрализирани во рамките на операцијата „Маслиново гранче“ на Турските вооружени сили која започна на 20 јануари се зголеми на 3393.Слични вести