Еден турски војник загина а еден е повреден во судирите во Африн

Еден турски војник загина а еден е повреден во судирите во рамкикте на воената операција Маслиново гранче на турските вооружени сили во Африн, Сирија.

928243
Еден турски војник загина а еден е повреден во судирите во Африн

Еден турски војник загина а еден е повреден во судирите во рамкикте на воената операција Маслиново гранче на турските вооружени сили во Африн, Сирија.

Од Генералштабот на турските вооружени сили е издадено соопштение во кое се вели следното:

Во експлозија на рачно изработена експлозивна направа кај месноста Џиндерес на 12 март загина еден припадник на турските вооружени сили а еден е повреден.

Во меѓувреме во судир со терористите кај месноста Ѓунѓорен на падините на планината Агри загина еден припадник на силите за безбедност, а еден е потешко повреден.

Тешко ранетиот подофицер и покрај сите лекарски интервенции во најблиската болница им подлегна на задобиените рани.

 

 

 Слични вести