Бројот на терористите кои се неутрализирани во Сирија се зголеми на 3347

Продолжува операцијата на ТВС во Африн која започна на 20 јануари насочена против терористите на ПКК/КЏК/ЈПГ/ПКК/КЏК и ДАЕШ

927680
Бројот на терористите кои се неутрализирани во Сирија се зголеми на 3347

Бројот на терористите кои се неутрализирани во операцијата „Маслиново гранче“ на Турските вооружени сили (ТВС) во Африн во Сирија се зголеми на 3347.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на генералштабот, продолжува операцијата на ТВС во Африн која започна на 20 јануари насочена против терористите на ПКК/КЏК/ЈПГ/ПКК/КЏК и ДАЕШ (ИСИЛ) за заштита на границите и безбедноста и стабилноста во регионот како и спасување на братскиот и пријателски народ од репресиите и зулумите на режимот.

Во соопштението беше истакнато бројот на терористите кои се неутрализирани во операцијата  од 20 јануари наваму се зголеми на 3347.Слични вести