Бројот на терористите кои се неутрализирани во Сирија се зголеми на 3055

Продолжуваат воздушните и копнени операции на ТВС за неутрализирање на приврзаниците на терористичките организации

925152
Бројот на терористите кои се неутрализирани во Сирија се зголеми на 3055

Во операцијата ”Маслиново гранче“ на Турските вооружени сили (ТВС) во Африн во Сирија неутрализирани 3055 терористи.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Генералштабот (ГШ), во рамките на вчерашната операција „Маслиново гранче“ на Турските вооружени сили беа неутрализирани уште 49 терористи на терористичките организации ПКК/КЏК/ПЈД-ЈПГ и ДЕАШ (ИСИЛ).

Од 20 јаунари наваму, почетокот на операцијата до денес бројот на терористите кои што се неутрализирануи се зголеми на 3055.

И натаму продолжуваат воздушните и копнени операции на ТВС за неутрализирање на приврзаниците на терористичките организации ПКК/КЏК/ПЈД-ЈПГ и ДЕАШ (ИСИЛ).Слични вести