Павлопулос трба да покаже поголема почит кон меѓународното право и границите на Турција

Грчкиот претседател Прокопис Павлопулос дека „денес можеби не се сопственици на териториите кои наводно историски им припаѓале нив и дека во случај историјата ги принуди, ќе го направеле истото што го направиле нивните предци“

924360
Павлопулос трба да покаже поголема почит кон меѓународното право и границите на Турција

Турција го повика грчкиот претседател Прокопис Павлопулос да покаже поголема почит кон меѓународното право и границите на Турција.

Портпаролот на Министерството за надворешни работи (МНР) Хами Аксој упати повик до грчкиот претседател Прокопис Павлопулос да покаже поголема почит кон меѓународното право и територијалните граници на нашата земја, а исто така да се држи настрана од недолични изјави на функцијата и непотребни реторики кои можат да ги зголемат тензиите меѓу двете земји.

Портпаролот на МНР Аксој на едно прашање во врска со изјавата на грчкиот претседател Прокопис Павлопулос дека „денес можеби не се сопственици на териториите кои наводно историски им припаѓале нив и дека во случај историјата ги принуди, ќе го направеле истото што го направиле нивните предци“ која беше објавена во грчките медиуми рече:

Го повикуваме грчкиот претседател Прокопис Павлопулос да покаже поголема почит кон меѓународното право и територијалните граници на нашата земја, а исто така да се држи настрана од недолични изјави на функцијата и непотребни реторики кои можат да ги зголемат тензиите меѓу двете земји.



Слични вести