Бројот на терористите кои се неутрализирани во Сирија се зголеми на 2940

Исто така 119 села, 30 стратешки контролни пунктови, вкупно 149 подрачја се исчистени од тероризмот

924356
Бројот на терористите кои се неутрализирани во Сирија се зголеми на 2940

Во операцијата ”Маслиново гранче“ на Турските вооружени сили (ТВС) во Африн во Сирија неутрализирани 2 940 терористи.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Генералштабот (ГШ), во рамките на денешната операција „Маслиново гранче“ на Турските вооружени сили беа неутрализирани 62 терористи на терористичките организации ПКК/КЏК/ПЈД-ЈПГ и ДЕАШ (ИСИЛ).

Од 20 јаунари наваму, почетокот на операцијата до денес бројот на терористите кои што се неутрализирануи се зголеми на 2940.

Исто така 119 села, 30 стратешки контролни пунктови, вкупно 149 подрачја се исчистени од тероризмот, беше истакнато во соопштението.Слични вести