Во операцијата против терористичката организација во Агри беа неутрализирани 2 терористи

Екипите на градската команда на жандармеријата во операцијата на планината Агри, вчера во местото Кирлик се судрија со група терористи

922733
Во операцијата против терористичката организација во Агри беа неутрализирани 2 терористи

Во операцијата на Турските вооружени сили против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во Агри беа неутрализирани 2 терористи.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Губернијата на Агри, екипите на градската команда на жандармеријата во операцијата на планината Агри, вчера во местото Кирлик се судрија со група терористи.

Во операцијата на специјалните единици на жандармеријата и тимот на командосите беа неутрализирани 2 терористи.

Безбедносните сили започнаа сеопфатна операција за неутрализирање и на останатите терористи кои побегнаа од местото на судирот.Слични вести