Двајца турски војници загинаа во ракетен напад на терористи кај Африн

Војниците загинале во рамките на воената операција Масиново гранче во  антитенковски  напад на терористите на ПКК/КЏК/ПЈД и ДЕАШ во подрачјето околу Африн

905957
Двајца турски војници загинаа во ракетен напад на терористи кај Африн

Турскиот Генералштаб соопшти дека војниците загинале во рамките на воената операција Масиново гранче во  антитенковски  напад на терористите на ПКК/КЏК/ПЈД и ДЕАШ во подрачјето околу Африн.

Во истото соопштение се подвлекува дека,од почетокот на воената операција Маслиново гранче на 20 јануари досега од антитенковски ракетен напад на терористите на ПКК/КЏК/ПЈД и ДЕАШ загинале двајца припадници на вооружените сили.

После нападот турските вооружени сили жестоко одговорија на на позициите на терористите околу Африн ,се додава во соопштението.

 Слични вести