Турција соопшти дека изразува спремност за преоценување на односите со Холандија

Хилми Аксој:Доколку страната,во случајот Холандија покаже знаци на спремност за нормализирање на односите,Турција изразува спремност за преоценување на односите со Холандија.

904755
Турција соопшти дека изразува спремност за преоценување на односите со Холандија

Турција соопшти дека изразува спремност за преоценување на односите со Холандија.

Хами Аксој  портпарол на турското министерство за надворешни работи изјави дека во овој момент доколку страната,во случајот Холандија покаже знаци на спремност за нормализирање на односите,Турција изразува спремност за преоценување на односите со Холандија.

Во писменото соопштение издадено како одговор на соопштението на Министерството за надворешни работи на Холандија издадено вчера Аксој вели:

Од март 2017 кога се појави криза на релација Хаг-Анкара ,Холандија нема свој амбасадор во Турција. Турција исто така тогаш ги извести властите на Холандија дека не се бара од амбасадорот на оваа земја во Анкара кој во тој момент не се наоѓаше во Турција да се врати на својата должност.

 Слични вести