Експлозијата во Анкара дело на терористи

Полицијата откри траги кои водат до терористичка организација во текот на истрагата за експлозијата која се случи  во главниот град Анкара.

902658
Експлозијата во Анкара дело на терористи

Полицијата откри траги кои водат до терористичка организација во текот на истрагата за експлозијата која се случи  во главниот град Анкара.

Во истрагата по експлозијата полицијата откри рачно изработена бомба која била поставена пред општински уред за даноци.

Лицето за кое од камерите беше утврдено дека ја поставил бомбата во обид за бегство од полицијата било неутрализрано.

Полицијата го идентификува како член на терористичката организација ПКК и ПЈД обучен во странство.

 Слични вести