Генерал Акар во посета на пограничните единици

Генерал Акар во придружба на командантите на сите армиски родови ја посети командата на 20.механизиран полк.

897988
Генерал Акар во посета на пограничните единици

Началникот на турскиот генералштаб генерал на армија Хулуси Акар отпатува за Шанли Урфа во обиколка на пограничните воени единици.

Генерал Акар во придружба на командантите на сите армиски родови ја посети командата на 20.механизиран полк.

Генерал Акар во разговор со командантот на полкот генерал мајор Исмаил Хакки Ќосеали рече дека ќе продолжи со обиколки на пограничните единици.

Посетата на генерал Акар беше затворена за печатот.Слични вести