Во престрелка со терористи кај Килис загина еден турски војник

Во престрелка со терористички елементи југоисточно од селото Ѓулбаба кај Килис а во рамкикте на воената операција Маслиново гранче загина пешадискиот наредник Муса Озалкан.

894762
Во престрелка со терористи кај Килис загина еден турски војник

Во престрелка со терористички елементи југоисточно од селото Ѓулбаба кај Килис а во рамкикте на воената операција Маслиново гранче загина пешадискиот наредник Муса Озалкан.

Во соопштението издадено од Турските вооружени сили се наведува дека дошло до оружана пресметка со терористите на ПКК/ЈПГ/КЏК/ПЈД и ДЕАШ југоисточно од селото Ѓулбаба кај Килис .

Во престрелката загинал еден турски војник.

„Смртта на нашиот војник предизвика голема тага во нашите срца. Изразуваме големо сочувство до семејството на загинатиот, до Турските вооружени сили и до целиот турски народ“ се истакнува на крајот од соопштението.

 Слични вести