Операцијата Маслиново гранче не е против  браќата Курди и Арапи

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу порача преку Твитер дека турската воена операција Маслиново гранче која што се спроведува во Африн,Сирија не е против  браќата Курди и Арапи

894894
Операцијата Маслиново гранче не е против  браќата Курди и Арапи

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу порача преку Твитер дека турската воена операција Маслиново гранче која што се спроведува во Африн,Сирија не е против  браќата Курди и Арапи туку против терористичките организации ПКК/ПШЈД-ЈПГ/ДЕАШ.

Чавушоглу додаде дека  се преземаат сите мерки за да не страдаат цивилите во подрачјето.

„Кога терористите ќе ја добијат потребната лекција Африн ќе им биде отстапен на вистинските сопственици а кои што се нашите браќа Курди,Арапи и Туркмени.“ порача на крајот министерот Чавушоглу.

 

 Слични вести