Чавушогу во Парис ќе одржи средба со Тилерсон

Главна тема на разговорот на двајцата министри ќе биде операцијата „Маслиново гранче“ во Африн

895442
Чавушогу во Парис ќе одржи средба со Тилерсон

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу ќе одржи средба со американскиот државен секретар за надворешни работи Рекс Тилерсон.

Средбата ќе се одржи во Париз каде што министерот Чавушоглу замина за да учествува на состанокот под наслов „Меѓународно партнерство за казнување на употребата на хемиското оружје“.

Главна тема на разговорот на двајцата министри ќе биде операцијата „Маслиново гранче“ во Африн.Слични вести