Акар:Операцијата ќе треа се додека не биде неутрализиран и последниот терорист

Началникот на турскиот генералштаб генерал на армија Хулуси Акар истакна дека не се војува само против терористичката органиација ПКК /ПЈД туку и против ДЕАШ.

894630
Акар:Операцијата ќе треа се додека не биде неутрализиран и последниот терорист

Началникот на турскиот генералштаб генерал на армија Хулуси Акар истакна дека воената операција „Маслиново гранче“ на турските вооружени сили ќе трае се додека не биде неутрализиран и последниот терорист.

Генерал Акар посочи дека не се војува само против терористичката органиација ПКК /ПЈД туку и против ДЕАШ.

Воената операција се одвива според меѓународните стандарди,истакна Акар и додаде дека Турција е во потрага по мир во регионот, воедно води сметка за територијалниот интегритет на Сирија.

 Слични вести