Единствена цел на операцијата „Маслиново гранче“ беа терористите инивните засолништа

Во операцијата беа преземени сите мерки да не бидат загрозени цивилите и невините лица

893157
Единствена цел на операцијата „Маслиново гранче“ беа терористите инивните засолништа

„Единствена цел на операцијата „Маслиново гранче“ беа терористите рече началникот на генерлштабот генерал на армија Хулуси Акар потенцирајќи дека беа преземени сите мерки да не бидат загрозени цивилите и невините.

Началникот Акар рече:

„Цел на операцијата се само терористите, нивните засолништа, оружје, возила и други средства и опрема.

Исто така ќе бидеме максимално внимателни и чувствителни да не бидат загрозени цивилите и невините.“Слични вести