Турција одговори на провокацијата на ПЈД/ПКК во Африн

Во операцијата беа уништени засолништата на терористичката организација

893098
Турција одговори на провокацијата на ПЈД/ПКК во Африн

Во соопштението кое беше објавено од страна на Турските вооружени сили беше истакнато следното:

„Турција со оваа операција во суштина одговори на провокативните истрели на ПЈД/ПКК и беа уништени засолништата на терористичката организација.“Слични вести