Офанзивата „Масинова гранка“ ја започнавме почитувајќи го територијалниот интегритет на Сирија

Во текот на офанзивата ќе се придржуваме со овие темелни принципи

892944
Офанзивата „Масинова гранка“ ја започнавме почитувајќи го територијалниот интегритет на Сирија

Заменик премиерот и портпарол на Владата Бекир Боздаг изјави дека Турција денеска покрена офанзива кон регионот Африн, притоа почитувајќи го територијалниот интегритет, суверенитет и политичко единство на Сирија.

„Турција офанзивата „Масинова гранка“ ја покрена притоа почитувајќи го територијалниот интегритет, суверенитет и политичко единство на Сирија. Во текот на офанзивата ќе се придржуваме до овие темелни принципи, а откако оваа офанзива ќе биде успешно извршена ќе го напуштиме регионот", порача Боздаг.Слични вести