Турција нема да толерира било каква закана која ќе се однесува на националната безбедност

Тоа е нешто што ни е загарантирано како со нашето, но и со меѓународното право, рече премиерот Јиллдирим

892183
Турција нема да толерира било каква закана која ќе се однесува на националната безбедност

Премиерот Бинали Јилдирим денеска во Анкара порача дека „Турција нема да толерира било какви формации кои претставуваат закана за националната безбедност на земјата“.

„Ниту една формација која претставува закана за националната безбедност на Турција никогаш нема да биде толерирана. Тоа е наше најприродно право. Тоа е нешто што ни е загарантирано со нашето, но и со меѓународното право. Наша цел е во потполност да го елиминираме тероризмот во регионот, односно да не дозволиме народот кој со години страда, да му се нанесува нова болка", порача Јилдирим.Слични вести