Ердоган: Независно од цената Турција нема да дозволи коридор на терор во Сирија

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган во интервју за весникот Сабах меѓу другото рече дека нема да се дозволи воспоставување на коридор на терор во Сирија.

891595
Ердоган: Независно од цената Турција нема да дозволи коридор на терор во Сирија

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган во интервју за весникот Сабах меѓу другото рече дека нема да се дозволи воспоставување на коридор на терор во Сирија.

„Независно од цената Турција нема да дозволи воспоставување на коридор на терор во северот на Сирија.“ беше категоричен претседателот Ердоган.

Во продолжение Ердоган рече дека нема никаква разлика меѓу терористичките организации ДЕАШ, ФЕТО, ПКК, ПЈД/ЈПГ ,така да очекувам од САД да има ист однос кон сите терористички организации.

Тој истакна дека Турција бара недоразбирањето со САД да се реши по пат на разговори, но додаде дека исто како што лани ја изведовме воената операција Штитот на Еуфрат, тоа можеме да го реализираме и сега.

 Слични вести