Генерал Хулуси Акар отпатува во Москва на средба со генерал Герасимов

Во Москва ќе се одржи средба меѓу челниците на турските и руските вооружени сили, а ќе присуствува и шефот на Националната разузнавачка служба на Турција (МИТ), Хакан Фидан.

891404
Генерал Хулуси Акар отпатува во Москва на средба со генерал Герасимов

Началникот на Генералштабот на турската армија генерал Хулуси Акар, отпатува во официјална посета на Русија, каде што ќе се состане со началникот на Генералштабот на Руската армија, Валери Герасимов.

Во Москва ќе се одржи средба меѓу челниците на турските и руските вооружени сили, а ќе присуствува и шефот на Националната разузнавачка служба на Турција (МИТ), Хакан Фидан.

Од турскиот Генералштаб е најавено дека главната тема на состанокот ќе биде регионалната безбедност со фокус врз развојот на настаните во Сирија и мировните процеси што се случуваат во Астана и Женева.Слични вести