Мевлут Чавушоглу отпатува во официјална посета на САД

Чавушоглу во Лос Ангелес  ќе одржи средба со претставници на бизнис круговите, медијумите и политичари.

886670
Мевлут Чавушоглу отпатува во официјална посета на САД

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу отпатува во официјална посета на САД.

Чавушоглу во Лос Ангелес  ќе одржи средба со претставници на бизнис круговите, медијумите и политичари.

Министерот Чавушоглу меѓу другото ќе учествува на активности на тинк танк организации и неколку универзитети каде ќе ги запознае учесниците со актулените регионални и глобални случувања,по што ќе отпатува за Ванкувер, Канада.

Во Ванкувер министерот Чавушоглу ќе учествува на министерскиот состанок на тема „ Безбедноста на корејскиот полуостров“ чии организатори се САД и Канада.

Чавушоглу ќе има можност за билатерални средби со останатите учесници на министерскиот самиот во Ванкувер.

 Слични вести