Ердоган оствари телефонски разговор со папата Франциск

Посебен акцент на разговорот беше ставен на потребата за заштитата на статусот на Ерусалим

878307
Ердоган оствари телефонски разговор со папата Франциск

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган оствари телефонски разговор со духовниот лидер на римокатоличкиот свет папата Франциск.

Главен акцент на разговорот беше ставен на потребата за заштитата на статусот на Ерусалим.

Двајцата лидери на разговорот изразија задоволство од усвојувањето на нацрт-резолуцијата на 21 декември на Генералното заседание на ОН со 128 гласа за, која беше подготвена против погрешниот чекор на САД кој Ерусалим го призна за главен град на Израел.Слични вести