Јилдирим :Очигледно САД остана осамен по прашањето за Ерусалим

Премиерот Бинали Јилдирим остро реаѓираше на заканите кои ги упати американскиот претседател Доналд Трамп на земјите кои ќе гласаат против резолуцијата за Ерусалим

873183
Јилдирим :Очигледно САД остана осамен по прашањето за Ерусалим

Реагирајќи на заканите кои што ги упати американскиот претседател Доналд Трамп на земјите кои ќе гласаат против резолуцијата за Ерусалим на генералното заседание на ОН премиерот Бинали Јилдирим рече дека очигледно претседателот на Америка како да не мисли што зборува.

Како што е познато од вонредниот самит на Организацијата за исламска соработка што се одржа в о Истанбул произлезе декларација за признавање на Источен Ерусалим за главен град на Палестина.Воедно беше отфрлена американската одлука за признавање на Ерусалим за главен град на Израел.

Очигледно дека САД остана осамен на седницата на Советот за безбедност на ОН, така да пристигнуваат закани од Америка до сите членки на ОН кои ќе гласаат против неговата одлука.

Само ова можам да кажам:да се биде силен не значи секогаш да се биде во право,истакна премиерот Јилдирим.

 

 

 Слични вести