ВЕ ПОВИКУВАМ ДА ГО ПРИЗНАЕТЕ ЕРУСАЛИМ ЗА ГЛАВЕН ГРАД НА ПАЛЕСТИНА

Ердоган држи говор на Самитот на Организацијата за исламска соработка

867422
ВЕ ПОВИКУВАМ ДА ГО ПРИЗНАЕТЕ ЕРУСАЛИМ ЗА ГЛАВЕН ГРАД НА ПАЛЕСТИНА

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган во говорот на Самитот на Организацијата за исламска соработка рече:

„ГИ ПОВИКУВАМ СИТЕ ОНИЕ КОИ ШТО ИЗЛЕГУВААТ ВО ПРЕСРЕТ НА ПРАВДАТА, ЕРУСАЛИМ ДА ГО ПРИЗНААТ ЗА ГЛАВЕН ГРАД НА ПАЛЕСТИНА“.Слични вести