САД повторно и даде оружје на терористичката организација ПКК

САД на ПКК и даде 120 оклопни возила

852289
САД повторно и даде оружје на терористичката организација ПКК

САД повторно и даде оружје на сепаратистичко-терористичка организација ПКК.

САД на ПКК и даде 120 оклопни возила.

Минатата недела американската армија на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ПЈД и предаде 120 борбени оклопни возила кои ги пренесе преку граничниот премин Симелка на ирачко-сириската граница.

Терористичката организација, оклопните возила и стотици терористи ги стационираат во Африн во Сирија, место се наоѓа наспроти турскиот град Хатај од каде што планираат да извршат нови акции.

ПКК/ПЈД за оваа испорака треба да го искористи коридорот преку Алепо кој се наоѓа под контрола на силите на режимот на Бешар Асад и групите кои се поддржуваат од страна на Иран.

САД и претходно илјадници шлепери и камиони оружје, возила и муниција од Ирак им ги предаде на терористите на ПКК/ПЈД.Слични вести