На 15 ноември претседателот Ердоган ќе отпатува за Катар

По еднодневната посета на Русија, претседателот Ердоган на 13 и 14 ноември ќе престојува во посета на Кувајт

843370
На 15 ноември претседателот Ердоган ќе отпатува за Катар

На 15 ноември претседателот Реџеп Тајип Ердоган ќе отпатува за Катар.

На 13 ноември претседателот Ердоган ќе престојува во еднодневна посета на Русија каде што ќе се состане со рускиот претседател Владимир Путин.

По еднодневната посета на Русија, претседателот Ердоган на 13 и 14 ноември ќе престојува во посета на Кувајт.

По посетата на Кувајт која земја има посредничка улога во решавањето на Заливската криза, Ердоган на 15 ноември ќе отпатува за Катар.

На разговорите освен билатералните односи ќе бидат разменети мислења и во врска со последната состојба околу кризата со Катар и регионалните прашања.

Претседателот Ердоган последен пат во посета на катар престојуваше во јули кога одржа средба со емирот на оваа земја Шеик Темим Бун Хамед ал-Сани.Слични вести