35 бегалци фатени кај Чанаккале во обид илегално да се префрлат на Митилини

Екипи на турската жандармерија фатиле група од 35 бегалци кај месноста Аџидере кај Ајваџик кои на илегален начин сакале да се префрлат на грчкиот остров Митилини.

842267
35 бегалци фатени кај Чанаккале во обид илегално да се префрлат на Митилини

Екипи на турската жандармерија фатиле група од 35 бегалци кои на илегален начин сакале да се префрлат на грчкиот остров Митилини.

Бегалците биле фатени кај месноста Аџидере кај Ајваџик кога полицијата  после следењето запрела две комерцијални возила кои не застанале на барањето да застанат за контрола.

Во возилата биле пронајдени 35 странски државјани од кои 28 од Сирија, 1 од Авганистан, 1 од Тунис, 4 од Габон кои на илегален начин сакале да се префрлат на Митилини. Полицијата ги уапсила и возачите на возилата како и организаторите на нелегалниот премин на грчкиот остров.

После сослушувањето и утврдувањето на идентитетот во полициската страница странските државјани биле испратени во центарот во Ајваџик.

 

 Слични вести