Турција го осуди нападот на црквата во САД

Остро го осудуваме нападот, на блиските и семејствата на загинатите како и на американскиот народ им изразуваме сочувство

841214
Турција го осуди нападот на црквата во САД

Во соопштението на МНР на Турција по повод нападот во американската држава Тексас беше истакнато следното:

Остро го осудуваме нападот, на блиските и семејствата на загинатите како и на американскиот народ им изразуваме сочувство.

Во соопштението ма Министерството беше изразено големо жалење за жртвите и повредените во нападот на една црква во американската држава Тексас.

Во соопштението остро беше осуден нападот, додека на блиските и семејствата на загинатите како и на американскиот народ му беше изразено сочувство.Слични вести