Турската Црвена полумесечина испрати 11 камиони храна и брашно во Идлиб

Турските вооружени сили помошта на турската Црвена полумесечина во износ од 11 камиони храна и брашно преку Хатај и Рејханли ја доставија на граѓаните во подрачјето и околината

832502
Турската Црвена полумесечина испрати 11 камиони храна и брашно во Идлиб

Турската хуманитарна организација Црвена полумесечина испрати 11 камиони помош во храна и брашно за сирискиот град Идлиб и руралното подрачје.

За намалување на напнатоста во градот Идлиб, Турските вооружени сили помошта на турската Црвена полумесечина во износ од 11 камиони храна и брашно преку Хатај и Рејханли ја доставија на граѓаните во подрачјето и околината.

Камините кои ја пренесуваа хуманитарната помош потоа го преминаа граничниот премин Џилвеѓоз.Слични вести