Турција не се наведнува пред наметнувањата или неприфатливите услови

Ние сме за соработка, но исто така не треба да се заборави дека и Турција има независно судство

829640
Турција не се наведнува пред наметнувањата или неприфатливите услови

Министерот за надворешни работи на Турција, Мевлут Чавушоглу, во врска со средбата со делегацијата на САД за проблемот со визите истакна дека Турција ќе соработувa во однос на она што е во согласност со нејзините закони и со уставот.

„Се разбира дека ќе имаме соработка за она што е во согласност со нашите закони, уставот и со нашиот суверенитет. Но Турција не се наведнува пред наметнувањата или неприфатливите услови и од самиот почеток ќе ги одбиеме. Ние сме за соработка, но исто така не треба да се заборави дека и Турција има независно судство“.Слични вести