Турските вооружени сили продолжуваат со воздушни операции на подрачјето Зап

Во операцијата беше уништено и едно митралеско гнездо на терористите

829161
Турските вооружени сили продолжуваат со воздушни операции на подрачјето Зап

Во воздушната операција на борбените авиони на Турските вооружени сили на подрачјето Зап на северот на Ирак беа неутрализирани 5 терористи.

Според известувањето на Генералштабот, продолжува операцијата на подрачјето Зап на северот на Ирак која е поддржана од воздух.

Во рамките на операцијата беа неутрализирани 5 терористи кои што се подготвуваа да извршат напад врз единиците на Турските вооружени сили.

Во операцијата беше уништено и едно митралеско гнездо на терористите.

Турските борбени авиони по успешно завршената задача, безбедно се вратија во базите.Слични вести