Воздушна операција на Турските вооружени сили на подрачјата Зап и Авашин-Басјан

Во операцијата беа уништени борбените позиции, засолништа, складишта за оружје и муниција

814021
Воздушна операција на Турските вооружени сили на подрачјата Зап и Авашин-Басјан

Во воздушната операција на Турските вооружени сили на подрачјата Зап и Авашин-Басјан на северот на Ирак беа уништени борбените позиции, засолништа, складишта за оружје и муниција на терористите кои се подготвуваа за терористички напад.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Генералштабот беше истакнато дека Турските вооружени сили продолжуваат да ги гаѓаат камповите на сепаратистичко-терористичките организација на северот на Ирак.

Авионите на командата на воздушните сили извршија воздушна операција на камповите на терористичката организација ПКК во подрачјата Зап и Авашин-Басјан на северот на Ирак.

Турските борбени авиони ги уништија борбените позиции, засолништата, складиштата за оружје и муницијатана приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација.

По операцијата авионите безбедно се вратија во базите.Слични вести