Турција еднострано го затвори граничниот премин Хабур на границата со Ирак

Сообраќајот се одвива само во еден правец, од турска кон ирачка страна.

813285
Турција еднострано го затвори граничниот премин Хабур на границата со Ирак

Турција еднострано го затвори за сообраќај граничниот премин Хабур на границата со Ирак. 

Сообраќајот се одвива само во еден правец, од турска кон ирачка страна.

Месут Барзани лидер на регионалните власти на северот на Ирак ,кој што и покрај сите закани од целиот свет решително го спроведува референдумот за независност на Ирак,имаше речено дека се надева дека Турција нема да го затвори граничниот премин Хабур на турско ирачката граница.

Познато е дека 70 посто од целокупните потреби на северот на Ирак се обезбедуваат преку граничниот премин Хабур.

 Слични вести