Турска фрегата дотрча на помош на повикот на грчки трговски брод

Првата интервенција на грчкиот државјанин беше извршена од страна на воениот лекар на фрегатата Гиресун

803273
Турска фрегата дотрча на помош на повикот на грчки трговски брод

Грчки трговски брод во Индиското море испрати повик за помош.

Турската Фрегата Гиресун која што во рамките на Операцијата за борба против пиратерија се наоѓа во Аденскиот залив по приемот на повикот за итна помош тргна на пат.

Хеликоптерот на фрегата Гиресун од бродот го зеде грчкиот граѓанин и персонал на бродот Вазоиос Маркос кој во несреќа го изгуби показалецот.

Првата интервенција на грчкиот државјанин беше извршена од страна на воениот лекар на фрегатата Гиресун а веднаш потоа беше испратен во најблиската болница во пристанишниот град Салалах во Оман.Слични вести