Мевљут Чавушоглу оствари телефонски разговор со казахстанскиот колега Кајрат Абрахманов

Чавушоглу – Абрахманов разменеија мислења во врска со подготовките за претстојниот Самит на Организацијата за исламска соработка

802484
Мевљут Чавушоглу оствари телефонски разговор со казахстанскиот колега Кајрат Абрахманов

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу оствари телефонски разговор со казахстанскиот колега Кајрат Абрахманов,

На телефонскиот разговор Чавушоглу – Абрахманов беа разменети мислења во врска со подготовките за претстојниот Самит на Организацијата за исламска соработка.

Првиот Самит за наука и технологија при Организацијата за исламска соработка ќе се одржи од 7 до 11 септември во Астана, главниот град на Казахстан.Слични вести