ТИКА доби дозвола за влез во Аракан и испорака на хуманитарна помош

ТИКА, како прва меѓународна организација во првата етапа да испорачаат 1.000 тони хуманитарна помош

801790
ТИКА доби дозвола за влез во Аракан и испорака на хуманитарна помош

Ибрахим Калин, портпарол на кабинетот на претседателот на Турција, соопшти дека Турската агенција за соработка и координација (ТИКА) како прва странска организација ќе испорача помош за загрозените муслимани во мјанмарскиот регион Аракан.

„Нашиот почитуван претседател (Реџеп Тајип Ердоган) денеска разговараше со лидерката на Мјанмар (Аунг Сан Су Чи) при што беше одобрено официјалните претставници на ТИКА, како прва меѓународна организација, да влезат во кризното подрачје и во првата етапа да испорачаат 1.000 тони хуманитарна помош”, рече Калин.Слични вести