Турција го осуди тестот на ракета на Северна Кореја

Демократска Народна Република Кореја што поскоро треба да ги оконча тестовите со балистички ракети и другите нуклеарни активности

798971
Турција го осуди тестот на ракета на Северна Кореја

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на МНР беше истакнато дека беше истакнато дека Турција најостро го осудува тестот со балистичка рекета на Демократска Народна Република Кореја позната и како Северна Кореја која што го оствари на 29 август.

Демократска народна република Кореја отворено ги прекрши резолуциите на СБ на ОН како и меѓународните обврски, продолжува со неодговорното однесување, особено следењето на правецот на ракетата над една соседна земја, претставува нов пример за непромислено и провокативно однесување.

Во соопштението беше подвлечено дека Демократска Народна Република Кореја што поскоро треба да ги оконча тестовите со балистички ракети и другите нуклеарни активности кои што предизвикуваат закана за регионалната и глобална безбедност и стабилност и да ги почитува резолуциите на СБ на ОН.Слични вести