Последните случувања во Аракан главна тема на телефонските разговори на министерот Чавушоглу

Чавушоглу оствари телефонски разговор со индонезискиот, малезискиот и катарскиот колега

798625
Последните случувања во Аракан главна тема на телефонските разговори на министерот Чавушоглу

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу оствари телефонски разговор со индонезискиот, малезискиот и катарскиот колега

Според дипломатски извори, Министерот Чавушоглу оствари посебни телефонски разговори со индонезискиот колега Ретно Марсуди, малезискиот колега Анифах Аман и катарскиот колега Шеик Мухамед Бин Абдурахман Ал Сани.

Главна тема на разговорите беа последните случувања во Аракан.Слични вести