Генералштабот подготви плакати по повод 30 август Празникот на победата

На едниот од плакатите се ноѓа ликот на Гази Мустафа Кемал Ататурк, а на другиот се гледаат слики на Турските вооружени сили.

798308
Генералштабот подготви плакати по повод 30 август Празникот на победата
30 ağustos 2.jpg

Генералштабот на турските вооружени сили подготви плакати по повод 30 август Празникот на победата.

Плакатите се објавени на интернет порталот на Генералштабот.

На едниот од плакатите се ноѓа ликот на Гази Мустафа Кемал Ататурк и на него пишува „ Честит 30 август Празникот на победата“ а на другиот се гледаат слики на Турските вооружени сили. 

 Слични вести