Продолжува воената операција на турските вооружени сили против терористите

Во воената операција на турските вооружени сили во подрачјата околу Мардин и Хакари биле неутрализирани 11 терористи, соопшти турскиот генералштаб

768266
Продолжува воената операција на турските вооружени сили против терористите

Во воената операција на турските вооружени сили во подрачјата околу Мардин и Хакари биле неутрализирани 11 терористи, соопшти турскиот генералштаб.

Во соопштението се додава дека турски воени авиони бомбардирале група терористи кои што се подготвувале на акција во месноста Даргечит кај Мардин.Во бомбардирањето биле неутрализирани 8 терористи а биле уништени и две воени позиции на терористите.

Приближно во исто време биле бомбардирани позиции на терористичката организација ПКК кај Хакари .Во бомбардирањето биле неутрализирани тројца терористи,воедно била уништена една пештера која на терористите им служела како засолниште и складиште за муниција и оружје. 

 Слични вести