Американски воен брод помина низ Босфор во Истанбул

Американски воен брод крстарица носач на ракети од составот на морнарицата ЦГ-66 УСС Хју Сити помина низ морскиот теснец Босфор во Истанбул

767495
Американски воен брод помина низ Босфор во Истанбул

Американски воен брод крстарица носач на ракети од составот на морнарицата ЦГ-66 УСС Хју Сити помина низ морскиот теснец Босфор во Истанбул.

Бродот помина низ Мраморното море и преку Босфор се упати кон Црното море.

Американскиот воен брод при неговата пловидба низ Босфор го придружуваа бродови на турската крајбрежна стража и полициски бродски патроли.

Додека американската крстарица поминуваше ноз Босфор војниците на палубата ја разгледуваа околината.

 Слични вести